Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Prezentarea proiectului

Obiectiv general

Proiectul strategic "Doctoratul in Scoli de Excelenta - Evaluarea calitatii cercetarii in universitati si cresterea vizibilitatii prin publicare stiintifica" a avut drept obiectiv general elaborarea, testarea si implementarea unei metodologii care sa asigure evaluarea internationala a calitatii cercetarii in universitati, sustinerea scolilor de excelenta precum si cresterea capacitatii de publicare stiintifica la nivel institutional si individual, cu impact asupra calitatii programelor doctorale.


Managerul proiectului -  dl. Prof. Dr. Ing Ioan DUMITRACHE  
Managerul Adjunct - dl. Prof. Dr. Gheorghe CATA-DANIL.

Proiectul a fost pregatit, depus si castigat la prima competitie de proiecte finantate prin Fondul Social European, Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, prin Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior si a Cercetarii Stiintifice Universitare - UEFISCSU, Consiliul National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior - CNCSIS si Consiliul National pentru Finantarea Invatamantului Superior - CNFIS, alaturi de alte patru mari proiecte destinate imbunatatirii sistemului universitar romanesc.

Prezentarea completa a proiectului aici

 

Obiective specifice

Dezvoltarea, testarea si implementarea unei metodologii de evaluare la standarde internationale, pe domenii, a calitatii cercetarii stiintifice din universitatile romanesti, avandu-se in vedere clasificarea lor in functie de performantele in cercetare si propunerea unui model care sa sustina performanta.

Dezvoltarea si testarea cadrului metodologic pentru implementarea unui program de excelenta in universitatile din Romania. Dezvoltarea si testarea cadrului metodologic pentru implementarea unui program de excelenta in universitatile din Romania. Se are in vedere elaborarea unui model care sa permita unor universitati din Romania, pe baza performantei in cercetare si a unui proiect strategic institutional pe termen lung, plasarea in topul 500 al celor mai performante universitati.

Intarirea capacitatii editoriale a unui grup de 30 de publicatii romanesti Intarirea capacitatii editoriale a unui grup de 30 de publicatii romanesti pentru a intra in fluxul principal de cunoastere prin indexarea in baze de date scientometrice. Se doreste crearea platformei REP ("Romanian Editorial Platform"), platforma compatibila cu platforme de prestigiu international ca SpringerLink si ScienceDirect.\

Dezvoltarea capacitatii de autorat stiintific pentru a publica in reviste stiintifice din fluxul principal de cunoastere a peste 1.000 tineri cercetatori. Dezvoltarea capacitatii de autorat stiintific pentru a publica in reviste stiintifice din fluxul principal de cunoastere a peste 1.000 tineri cercetatori.

Activitati

Calendar evenimente

martie 2024
LMaMiJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Inscriere newsletter